Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/h45558/domains/masiredanesh.com/public_html/wp-content/plugins/telegram-for-wp/inc/Notifcaster.class.php on line 318
الفبای حضور در فضای مجازی : پرتال خدمات آموزشی مسیردانش
رمز عبورم را فراموش کرده‏ ام
با کلیک بر روی لینک زیر به کانال تلگرام پرتال مسیر دانش بپیوندید

لینک کانال: https://telegram.me/masiredanesh

الفبای حضور در فضای مجازی

سه شنبه ۲ آذر ۱۳۹۵ |
پیش از ……
پیش از نوشتن و قلم به دست گرفتن ابتدا به مدرسه می رویم تا الفبای نگارش را فرابگیریم، پیش از رانندگی ابتدا علائم راهنمایی و رانندگی و نحوه کنترل خودرو را آموزش می بینیم، پیش از حضور در اجتماع سعی داریم خود را با آداب اجتماعی عجین کنیم، پیش از حضور در یک جلسه رسمی تلاش می کنیم ادبیات حضور در یک فضای رسمی کاری و حتی نوع کلام و زبان بدنمان را کنترل کنیم، پیش از انتخاب رشته تحصیلی ابتدا در خصوص گزینه مورد علاقه مان تحقیق می کنیم، برای استفاده از وسایل مختلف به خصوص کار با وسایل برقی ابتدا کاتالوگ آن را مرور می کنیم تا بدانیم چطور صحیح از آن وسیله بهره ببریم، پیش از ….

بله مثال های بسیاری وجود دارد که می توان از پیشوند “پیش از” برای آن استفاده کرد و این بدان معناست که حتما مقدمه ای برای آن متصور است.

خوب است رویه ای را برای خودمان آغاز کنیم و از این پس همیشه برای مواجهه با هر ابزار جدید با این سوال پیش برویم که نحوه استفاده صحیح چیست؟ رفتار صحیح برای بهره مندی از ابزار جدید چگونه تعریف شده است؟ چگونه از ابزار جدیدی که به دستمان رسیده استفاده کنیم تا آسیبی به ما نرسد؟ ماهیت این ابزار چیست؟ یادمان باشد هر ابزاری در هر دسته ای برای استفاده که تولید می شود حتما ماهیت و کاربردی مشخص دارد پس پیشنهاد می شود برای استفاده از وسیله جدیدی در ابتدا کمی راجع به آن تحقیق کنید و نسبت به هیچ چیزی بی تفاوت نباشید.

حال بر می گردیم به موضوع اصلی گزارش که در بستر ابزار موبایل های هوشمند رخ می دهد، بله همان فضای مجازی که گستره وسیعی دارد و تنها به اینترنت و شبکه های اجتماعی و چند خرید آنلاین ختم نمی شود اما در ابتدای این سلسه گزارش ها قرار است در خصوص الفبای حضور در شبکه های اجتماعی سخن بگوییم.

در چند پارگراف بالاتر گفته شد که همه ما تلاش می کنیم پیش از انجام هر کاری ابتدا اصول و الفبای آن را فرابگیریم و حالا قرار است چند نکته کاربردی را در خصوص نحوه حضور صحیح در شبکه های اجتماعی با شما در میان بگذاریم.

دوستداران شبکه های اجتماعی بخوانند

  1.  در ابتدا رسانه ای که قرار است از آن استفاده کنید را بشناسید بر اساس نیاز و متناسب با ویژگی ها از آن رسانه اجتماعی بهره ببرید، به یاد داشته باشید قرار نیست هر رسانه ای که وجود دارد در ان عضو باشیم و در آن به تعامل با دیگران بپردازیم حتی اگر جمعیت زیادی از آن شبکه استفاده کنند.
  2.  همانطور که در فضای حقیقی مراقب خود هستید و اطلاعات خود را در اختیار هر شخصی قرار نمی دهید امنیت اطلاعات خود را در این فضا که با ابزارهای غیر قابل تصوری رصد می شود جدی بگیرید حتی مراقب عکس های پروفایل خود باشید و سعی کنید هر اطلاعاتی را در این فضا رد و بدل نکنید.
  3.  معاشرت مجازی نیز همانند معاشرت حقیقی آدابی دارد، درست است که در این فضا که گویا ساحت دوم زندگی ماست رو در رو با افراد در ارتباط نیستیم اما باید بسیاری از آداب حقیقی را در این فضا پا بر جا بدانیم، هر کلمه و استیکری را به کار نبرید و برای خودتان در این فضا شخصیتی بالاتر از فضای حقیقی در نظر بگیرید.
  4.  یادتان باشد در این فضا هیچگاه احساسات، لحن و رفتار شما آنگونه که مد نظرتان هست منتقل نمی شود، پس مراقب باشید در ارتباط با دیگر افراد جملات، عکس ها و استیکرهایی را به کار نبرید که سوء تفاهم بوجود آید زیرا افراد متناسب با سن و سواد و اطلاعات و … برداشت های متفاوتی از عکس العمل شما خواهند داشت.
  5.  در انتخاب گفتگوهایتان با افراد مختلف وسواس به خرج دهید، در اصطلاح قرار نیست سلام هر فردی را علیک بگویید، دوستانتان را با حساسیت خاصی انتخاب کنید حتی در مجازی بیشتر مراقبت کنید.
  6.  در این فضا اطلاعات زیادی رد و بدل می شود و به اندازه‌ای حجم اطلاعات بالاست که حتی به شما اجازه فکر کردن راجع به صحت و سقم آن داده نمی شود و گاه این اطلاعات به زیبایی به رشته تحریر درمی آیند تا فقط به دست شما منتشر شوند، پس مراقب مغالطه رسانه ای و شیطنت های آنها باشید، با فراگیری تکنیک های اقناع مخاطب و منطق و تفکر می توانید خود را از غرق شدن در این سیل جاری نجات دهید.
  7.   رژیم بگیرید!، سعی کنید برای استفاده از این فضا در زمان مناسب رژیم اینترنتی برای خود در نظر بگیرید، قرار نیست تمام وقت ارزشمند خود را در این فضا که اعتیاد آور است بگذرانید، با طراحی یک رژیم معقول در این فضا به طرز صحیحی حضور داشته باشید، اطلاعات مفید رد و بدل کنید، تحت تاثیر قرار نگیرید و اثرگذار باشید.۸٫ به جوانان خوش فکر ایرانی اعتماد کنید و در انتخاب گزینه های ایرانی شک نکنید، به نرم افزارها و شبکه های اجتماعی ایرانی به چشم یک کالای ایرانی نگاه کنید و در کمپین های حمایتی خود این ابزار را هم قرار دهید، بی شک در این شبکه ها امنیت و اخلاق بیشتر از شبکه های خارجی تامین میشود.
  8.  در این فضا فعال باشید نه منفعل، یعنی در هر مقامی هستید با تحقیق و اثرگذار در این فضا حضور پیدا کنید، وقتی برای استفاده از هر ابزاری تحقیق کنید یک شهروند با سواد در هر زمینه ای هستید و به قولی با هر بادی نمی لرزید.
  9.  همه ما باید یادمان باشد که چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی خدا ما را می بیند، پس مراقب حرفها، انتشار مطالب، حرکات و سکنات خود باشیم.

و در پایان؛

می توانیم تلاش کنیم تا در زمین خودمان با همه نواقص بازی کنیم زیرا زمین طراحی شده توسط غیر خودی هرچه باشد فرمانش به دست طراحی خارجی می چرخد و این فضا را آنطور که خود بخواهد هدایت می کند، یادمان نرود در این فضای خارجی از هر جهت که نگاه کنیم شاید در ظاهر پیرور باشیم اما در باطن بازنده ایم، تولید ایرانی را باور داشته باشیم و کمک کنیم تا رشد کند.

اطلاعات بیشتر

اينجا هستيد: پرتال خدمات آموزشی مسیردانش » آموزش,فناوری » الفبای حضور در فضای مجازی

QR Code for الفبای حضور در فضای مجازی QrCode

ارسال نظر

نظر خود را راجب به این مطلب با ما در میان بگزارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


کد امنیتی *