به گزارش مرکزاطلاع رسانی وروابط عمومی وزارت آموزش و پرورش ؛ علیرضا جدایی در کمیسیون ارتباطات و فناوری هشتمین دوره مجلس دانش آموزی که با حضور نمایندگان دانش آموزی شهرتهران ،شهرستانهای استان تهران، البرز، مرکزی، قم، قزوین و گیلان ۱۵ شهریور ماه در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، بابیان اهمیت سبک زندگی و رسانه های دیجیتال گفت: مسئولان ارشدنظام بویژه مقام معظم رهبری درخصوص اهمیت فضای مجازی توصیه های فراوانی داشته اند.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در مورد موضوع سبک زندگی دیجیتال،تصریح کرد: شاید بتوان گفت تمامی حوزه های زندگی بشری امروزی به طور مستقیم یاغیرمستقیم تحت تاثیر رسانه ها و فناوری های دیجیتال است .
وی افزود: انسان امروزی باید اصول زندگی نوین و دیجیتال را فراگیرد و با کوله باری از علم و تجربه، سبک زندگی دیجیتال را انتخاب کنند چرا که در غیراینصورت در اقیانوس اطلاعات و ارتباطات، محکوم به گوشه نشینی هستند البته باید گفت که تفاوت قابل توجهی بین سبک زندگی دیجیتال با سبک زندگی اصطلاحا حقیقی از لحاظ جهان بینی وجود ندارد.
راهکارهای حضور فعالتر آموزش و پرورش در حوزه سایبری
جدایی درخصوص حضور فعالتر آموزش وپرورش در حوزه سایبری،افزود: تشکیل کارگروه ویژه نظارت و ارزیابی بر فضای مجازی، تدوین آیین نامه فعالیت معلمین و دانش آموزان در فضای مجازی، تدوین قوانین پالایش اطلاعات و نظارت بر محتوای فضای مجازی و تدوین قوانین و راهکارهای حمایتی از سایت های منطبق بر سبک زندگی اسلامی ایرانی بخشی از راهکارهای پیشنهادی برای حضور فعال درفضای مجازی است.
وی ادامه داد: تدوین دستورالعمل های فرهنگ سازی استفاده از فضای مجازی در جامعه،توجه دانشگاهها به اطلاع رسانی از طریق فضای مجازی و تدوین دستورالعمل های توسعه کاربری فضای مجازی از طریق ایجاد و توسعه شبکه های اجتماعی، چت رومها ، بانک تصاویر، بانک فیلم، بانک صوتی و ..؛ از جمله دیگر راهکارهایی است که باعث می شود آموزش و پرورش نقش پررنگ تری در حوزه سایبری ایفا کند.
سوالات اساسی رابطه با رسانه های دیجیتال
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش باطرح سوالات اساسی پیرامون رابطه جامعه با رسانه های دیجیتال، گفت: در این بخش سوالات زیادی را می توان مطرح کرد که برخی از مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
تاثیررسانه های دیجیتال در افزایش طلاق جامعه، نقش اینترنت در اصلاح الگوی مصرف، شیوه استفاده از اینترنت در سبک زندگی ایرانی اسلامی، نقش فضای مجازی در آخرالزمان و مهدویت، تاثیر فضای مجازی در مردم سالاری دینی و گفتمان سازی سیاست اسلامی، نقش رسانه های دیجیتال در اشتغال و بهبود فضای کسب و موارد دیگر، پرسش هایی است که درخصوص استفاده از فضای مجازی قابل طرح در جامعه است.
جدایی به بحث استفاده از اینترنت و ابعاد کاربری آن پرداخت و گفت: اینترنت شبکه ای از رایانه های به هم متصل شده است که امکان انتقال فایل های متنی، صوتی و تصویری بین آنها وجود دارد و حدود ۴۰ سال پیش توسط وزارت دفاع امریکا به وجود آمد و قانونگذار اصلی آن نیز آمریکاست البته اینترنت ، فضای مجازی، فضای سایبری، دهکده جهانی و غیره همگی تعاریف مختلف از کاربری اینترنت است.
به چه کسی کاربر اینترنت گفته می شود؟
وی در خصوص اینکه به چه کسانی کاربران اینترنت گفته می شود؟ افزود: از نگاه اتحادیه جهانی مخابرات که یکی از معتبرترین سازمان جهانی در زمینه اینترنت و فناوری اطلاعات و ارتباطات است کاربر اینترنت به اشخاصی اطلاق می شود که حداقل دو سال سن داشته و در طول ۳۰ روز گذشته حداقل یکبار به اینترنت متصل شده باشد.
ضریب نفوذ ۶۱ درصدی اینترنت در ایران
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش بابیان اینکه فعال بودن ۷۰۰ هزار وبلاگ ایرانی در اینترنت از ابعادگسترده کاربری اینترنت را نشان می دهد، گفت: ضریب نفوذ اینترنت درکشورمان ۶۱ درصد است که چیزی حدود ۴۰ میلیون نفر می شود که شبکه اجتماعی فیس بوک در ایران با ۱۱ تا ۱۷ میلیون نفر مشترک قریب به ۴۰ درصد کاربران اینترنت گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال در کشور رابه خود اختصاص می دهد ،
ابعاد منفی استفاده از اینترنت
وی به موارد غیراخلاقی در اینترنت و ابعاد منفی استفاده ازاین تکنولوژی اشاره کرد و افزود: سوء استفاده از کودکان، ارائه مشاوره های غلط و تبلیغ دارو، تبلیغ مواد مخدر، محصولات جنسی، تجارت الکل، قطع ارتباط نوجوان و والدین، اعتیاد اینترنتی، کاهش ارتباطات اجتماعی و غیره بخشی از ابعاد منفی استفاده از اینترنت است.
جنبه های مثبت استفاده از اینترنت
جدایی در مورد جنبه های مثبت استفاده از اینترنت گفت: آموزش و فرهنگسازی،افزایش تولید ناخالص ملی، رشد علمی و ارتقای دانش فراگیران و معلمان، افزایش خدمات الکترونیک و اصلاح الگوی مصرف، دسترسی به مقالات و مطالب علمی ،تعامل فرهنگی و گفتگوی بین ملل،تسهیل در ارتباط، اشتغال و کارآفرینی و بازاریابی و صادرات هم بخشی از رویکردها و کاربردهای مثبت اینترنت است.
۲۰ میلیون مخاطب بازی های رایانه ای در ایران
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش سپس به بحث بازی بارانه ای و ابعاد کاربری آن اشاره کرد و گفت: در ایران روزانه ۲۰ میلیون مخاطب بازی های رایانه ای حدود ۴۰ میلیون ساعت زمان صرف این بازیها می کنند در سال ۲۰۱۲ این صنعت به فروش حدود ۷۰ میلیارد دلاری رسید که این مبلغ دو برابر درامد نفتی کشورمان در شرایط عادی است.
راهکارهای مقابله با نفوذ بازیهای رایانه ای غربی
جدایی با تاکید بر اینکه باید با راهکارهای مناسب به مقابله با برنامه ریزی غرب درخصوص بازیهای رایانه ای رفت ، گفت: آموزش شیوه استفاده از بازیهای رایانه ای، آموزش مبانی سبک زندگی سالم با بازی رایانه ای، همکاری با تولیدکنندگان بازی در راستای ایجاد نهضت ساخت بازی سبک زندگی، ایجاد اشتغال و ارزآوری از طریق تولید بازی رایانه ای بخشی از این موارد مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
تلفن همراه و ابعاد کاربری آن
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در مورد تلفن همراه و ابعاد کاربری آن نیز به ضریب ۱۱۰ درصدی نفوذ تلفن همراه در کشور اشاره کرد وگفت: حدود ۳۰ میلیون نفر در ایران عضوشبکه اجتماعی تلگرام هستند و این در حالی است که تلفن همراه گاهی اوقات سلامت اجتماعی ، سوء استفاده از تصاویر و فیلمها، سوءظن همسران و موارد مختلف دیگررا نیز ممکن است به همراه داشته باشد.
گفتنی است؛کمیسیون ارتباطات و فناوری هشتمین دوره مجلس دانش آموزی با حضور نمایندگان دانش آموزی شهرتهران ،شهرستانهای استان تهران، البرز، مرکزی، قم، قزوین و گیلان ۱۵ شهریور ماه در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
نظر خود را راجب به این مطلب با ما در میان بگزارید